fredag 7. september 2012

Indisk part 1.

Oppskrift hentet fra Rema 1000 sitt hefte -
Middag til familien for under 100-lappen, Indisk spesialtema.
 
SAAG CHICKEN
 
 
1 pk kyllingklubber, naturell
 
1 ts spisskummen
1 ts koriander
1/2 ts garam masala
1 ss fersk ingefær
1 ss solsikkeolje
1 ss smør
 
1 rødløk
1 grønn chili
3 fedd hvitløk
2 tomater
1 pose fersk spinat
 
 
4 dl middagsris, evt tilsatt gurkemeie. (morro for unga!)
 
 
 
Kok ris som anvist på pakken.
 
Bland alt krydderet sammen, ha det på kyllingen og stek i olje og smør.
Når klubbene har fått en fin og gyllen farge, tar du kylling ut av pannen- men lar vesken være igjen.
 
Stek finhakket løk, chili og hvitløk noen min. i pannen.
Tilsett tomat i terninger og vasket, hakket spinat - bland godt.
 
Legg kyllingen tilbake i pannen og la det koke i ca. 20 min.
 
Server med kokt ris - og gjerne naan brød.
 
 
Dette var en veldig god rett, til og med den med særest smak,på fire år, uten å nevne navn - syns dette var godt og gleder seg alt til neste gang! Men da lurer vi på å heller bruke fileter/terninger eller gjøre stekingen unna i ovnen om det blir med klubber..
Min kjæres ære denne middagen, veldig godt var det -flinke mannen!
 
Har du prøvd noen av rettene / erfaringer med denne?
 
For helt nøyaktig oppskrift : Finnes det hefter i din lokale Rema 1000 nå i hele september!
 
(Har kopiert ingrediensene der, men forenklet skriften i fremgangsmåten..)
 
 
GOD HELG!


Ingen kommentarer: